ABD'de kesilecek ağaçların işaretlenmesi için kullanılan paintball - boyatopu tabancaları 1972 yılında üretilmeye başlanmış. Bildiğimiz anlamdaki paintball oyununun ilk uygulamaları, 70'li yılların sonunda bu işle uğraşan kimi arkadaşların, bu tabancaları eğlence maksatlı kullanmaları ile hayat buldu.
1980'li yılların başında ise Bob Gurnsey; oyun için özel tasarlanmış silahını piyasaya sürdü.
Bu tarihten itibaren oyun şu şekilde anılmaya başlandı:
Paintball, boyadolu kapsüller atan havalı silahlarla donanmış iki takımın, sınırları belirlenmiş bir alanda gerçekleştirdikleri stratejik bir takım oyunu. Fırlatılan boya kapsülleri, temas anında patlıyor ve oyuncu eleniyor.
Oyunun temel kuralı boyanan, yani vurulan oyuncunun oyundan elenmesi. Oyunun amacı ise verilen seneryoyu uygulamak. Her takım kendine göre bir seneryo hazırlayabilir yani belli bir seneryoya bağlı kalmak gerekmez. Amaç bazen karşı takımın tüm oyuncularını elemen, rehineyi kurtarmak, bir bölgeyi korumak ve ele geçirilmesini engellemek, bir kaçağı diğer takımdan önce yakalamak, bir kişiyi güvenli bir şekilde önceden belirlenen hedefe ulaştırmak, takım kaptanını vurmak vs gibi değişik varyasyonlar gösterebilir...
Paintball'da tüm oyuncuların yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maske ve elinde ise özel, gazlı silahları bulunuyor.. Bu silahlar gerçek silahları andırmakla birlikte patladığında boyayan kapsüller atıyor. Kapsüller görünüm olarak misket büyüklüğünde. Bu boyalar nişasta ve tuz karışımı plastik benzeri bir malzeme ile kaplı doğa dostu. Yani çevreyi kirletmiyorlar.
Paintball oynayan kişilerin genellikle hoşlarına gitmeyen bir kaç nokta;
Oyun boyunca güvenlik sağlamak için giyilen kalın koruyucu kıyafet ve yüzü koruyan kırılmaz camlı maske takma zorunluluğu.. Özellikle fiziksel efor sarfedilen bu oyunda insanın üzerine giymek zorunda olduğu kıyafet ve maske ister istemez kişiye rahatsızlık veriyor..
Daha önceden giyilmiş maske ve kıyafetlerin temiz olup olmadığı sorusu da oyunun negatif taraflarından. Yüksek hızlı atış yapabilmek için sıkıştırılmış gaz kullanılan silahlardan çıkan boya topları bazen vucutta morluklara veya açıkta kalan bölgelerinizde küçük hasarlara sebebiyet veriyor..
OMActivities Paintball aktivitelerinin çok eğlenceli olduğunu bilerek ve ayrıca negatif yönlerini dikkate alarak sizlere daha rahat ve güvenle oynayıp hareket etmenizi sağlayacak DIGITAL PAINTBALL aktivitesi yapmaktadır.
DIGITAL PAINTBALL 'un normal paintball ile farklılıkları :
- Silahların daha güvenli ve rahat olması (gaz bitti top bitti cephane bitti derdi olmaması)
- Üzerinize giymeniz gereken artı koruyucu elemanlar olmaması (sadece bir şapka ve silah)
- Kimin vurulup vurulmadığının karmaşası olmaması (çünkü vurulan kişinin silahı otomatik olarak devre dışı kalıyor)
Oyun alanı: Polonezköy
Oyun süresi: 1 saat
Kişi sayısı: min.10 kişi
Kıyafet zorunluluğu yok (terleme ihtimaline karşı yedek kıyafet gerekebiliyor)
Servis (istenmezse iptal edilebilinir) : Kadıköy Nautilus AVM, 12 kişilik minibüsle Polonezköy'e gidip geliş dahil
Fiyat: Kişi başı 50TL
Dahil olmayanlar: Yemek, içecek
Oynamaya hazırsanız lütfen bize ulaşın. link: OMActivites
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder