Bildiğiniz gibi Geocaching 2000 yılından beri oynanan GPS bazlı bir oyun. Oyuncu olmak için para ödemenize gerek yok. Yani tamamen ücretsiz bir oyun. İhtiyacınız olan sadece GPS özellikli bir cihaz ve internet bağlantısı.
Geocaching.com sitesine girip kendinize ücretsiz bir hesap açıyorsunuz. Daha sonra da nerede saklı kutu bulmak istiyorsanız o bölge içinde saklı kutu varmış arayıp saklı kutuları bulmaya çalışıyorsunuz. (uygulama kullanıyorsanız bunu bulunduğunuz noktaya göre cep telefonu uygulaması otomatik olarak yapıyor)
Tabi şimdi biz oyunu bu şekilde anlatınca insanlar oyuncuların sadece kutu bulma işlemi yapabileceklerini sanıyorlar. Ama bu doğru değil. Kutu bulmak var, oyuncu olarak bunu yapabiliyorsunuz evet, ama yapabilecekleriniz sadece kutu bulmakla sınırlı değil!
Geocaching Oyuncusu Neler yapabilir?
-Geocaching etkinliklerine katılabilir.
-Kendi geocaching etkinliğini yapıp diğer oyuncularla tanışabilir.
-CITO etkinliklerine (Çevre Sorumluluk Etkinliğine) katılabilir.
-Kendi CITO etkinliğini yapabilir.
-Daha önceden saklanmış geocaching kutularını bulup, bulduğunu kaydedebilir.
-Kendi kutusunu saklayıp başka oyuncular tarafından bulunmasını sağlayabilir.
Evet yukarıda saydığım tüm kalemleri geocaching oyuncusu olarak yapabiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken kurallar tabi ki var. Bu yazıda etkinliklere katılmak ve kendi etkinliğini açma konusunda biraz bilgi vermek istiyorum.
Geocaching Oyuncuları olarak bizler ayda en az bir kere Geocaching Etkinliği yaparak bu oyunun bilinirliliğini arttırmaya çalışıyoruz. Facebook grubumuzu takip ederseniz ne zaman etkinlik yaptığımızı yakalamış olursunuz...
Geocaching Etkinliği nasıl açılıyor?
Eğer geocaching oyuncusu olursanız istediğiniz bir noktada istediğiniz bir tarihte etkinlik açabilirsiniz. Burada DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN belirleyeceğiniz tarihin minimum 2 hafta ileride olması. Nasıl yani diyenler için küçük bir örnek:
Bugün 1 Şubat 2016 tarihi ise yapmayı düşündüğünüz etkinlik 15 Şubat 2015 tarihinde veya daha ileri bir tarihte olması gerekiyor. Bunun nedeni oyunculara kendilerini planlamaları için bir süre vermek. Yani siz 2 hafta önceden etkinliği duyurmaya başlıyorsunuz. Bu sürede oyuncular gelmek istiyorlarsa buna göre kendilerini ayarlıyorlar.
Peki bu etkinliklerde ne yapılıyor?
Asıl amaç diğer oyuncularla sosyalleşmek, tanışmak! Ayrıca varsa elinizdeki TB (travel bug) madalyonları değiş tokuş ediyorsunuz. Yeni oyuncular varsa onların sorularını cevaplıyorsunuz.
Etkinlikler hakkında küçük ipucu:
Ben Geocaching Etkinliklerini yurtdışına gideceksem oralarda da açmaya çalışıyorum. Ama bunun için tarih saat ve yer konusunu cok iyi seçmek gerekli. Vereceğiniz noktanın koordinatlarını google map üzerinden alabiliyorsunuz. Ama saat konusu oldukça önemli. Yurtdışındaki oyuncular zaman konusuna çok dikkat ediyorlar. Şu ana kadar Kanada'da Etkinlik açtım ve oldukça eğlenceli geçti. Çünkü oyuncular yurtdışından bir oyuncu geldiğinde onla buluşma fikrini tanışma fikrini seviyorlar.
Şimdi de İsviçre ve Almanya'da iki etkinlik yapacağım.
Bu sayede hem Istanbul'dan geldiğimizi biliyorlar. Eğer orada yaşayan Türkler varsa onlar için güzel bir sebep oluyor. Ayrıca ilginç deneyimlerle de karşılaşıyoruz. Örneğin:
Türkiye'de sakladığım kutuları bulan veya Istanbul'da yaptığımız etkinliklere daha önce katılmış yabancılar Türkiye'den gelip orada yaptığım etkinliği duyunca çok heyecanlanıp katılabiliyor. Bu sayede uluslararası bir topluluk oluşturmuş ve geocaching oyununu ortak bir neden olarak kullanmış oluyoruz.
Kısacası sizler de geocaching oyuncusu olarak sadece kutu bulacağınızı düşünmeyin. Geocaching oyunu dünya üzerinde yeni yerler ve kişileri keşfetmenize yarayan bir araç oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder